Over hart van Wijbosch

Ik ben Petra Nuijten-Thoen. Ik heb een creatief atelier in Wijbosch (Studio Hooi) en wil met creativiteit en kunst bijdragen tot de verbinding van onze samenleving.

1 april 2020, heel Nederland, en heel de wereld, staat op zijn kop. We zitten in een crisis vanwege het Corona virus en ons leven is ineens veranderd. Om alle effecten die het heeft te noemen, dat is onbegonnen werk. Maar de grootsten zijn misschien gemis, eenzaamheid en aanpassing. En dit is niet iets dat maar een paar mensen overkomt. Nee, we hebben er allemaal last van en we moeten er samen doorheen. Samen…

Het is te voelen, de verbinding die je mist, met je werk, familie, vrienden. Maar ook ontstaat er nieuwe verbinding. Zo wordt er op buurtapps hulp aangeboden en gaat iedereen op berenjacht.

Hoe dan ook, deze crisis zal op ieder van ons een stempel achter laten. Ieder beleeft het op zijn eigen manier en iedereen zal wat te verwerken hebben.

Daarom wil ik, Petra, iedereen in de buurt iets bieden om ons samen te verbinden. Iets waar je thuis lekker bezig mee kan zijn, alleen of met het hele gezin. Iets waarin je kan weergeven wat jij voelt of beleeft in deze tijd en iets dat laat zien dat we er allemaal samen voor gaan in onze kleine gemeenschap.

Het liefst zou ik de hele wereld willen oproepen om een hart van klei te maken. Maar we beginnen bij het begin. Eerst om ons heen, eerst in ons Wijbosch.

HOME- -EEN ROUTE LANGS DE HARTJESPANELEN-OVER HARTVANWIJBOSCH – –INSTRUCTIEFILMPJES– – BLOG-CONTACT